"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare" George Bernard Shaw

duminică, 3 iulie 2011

Pizza de casa

Ingrediente:
Pentru aluat (2 pizza)
- 350 gr. faina
- o lingurita drojdie (se poate folosi si drojdie la pliculet)
- 200 ml. apa calduta
- 3 linguri de ulei de masline
- o lingurita de zahar
- un praf de sare 
Pentru sosul de rosii:
- 3 rosi coapte
- o ceapa alba medie ( sau se poate folosi doua legaturi de ceapa verde)
- 3-4 catei de usturoi
- 3 linguri pasta de rosii
- busuioc uscat
Pentru topping:
- 100 gr cascaval clasic
- pastrama de vita feliata (se gaseste in comert)
- salam de casa
- rosii cherry
- ardei galben sau rosu
- carnaciori picanti uscati

Mod de preparare:
Pentru aluat:
- faina se cerne si se adauga intr-un bol;
- se adauga un praf de sare si uleiul de masline;
- drojdia se lasa in apa calduta impreuna cu zaharul timp de 10 minute pana se face maiaua;
- se adauga peste faina maiua si se amesteca un aluat omogen si elastic;
- daca e prea subtire, se mai poate adauga faina;
- se lasa sa creasca intr-un bol, acoperit cu un prosop curat, la caldura ferita de curenti de aer rece, 30 de minute;
Pentru sos:
- se pune un vas cu apa pe foc pana incepe sa fiarba;
- rosiile se spala bine, iar pe fundul acestora se face o taietura mica in forma de X;
- se adauga rosiile in apa fierbinte, iar dupa 10 secunde se scot si se pun intr-un vas cu apa rece cu gheata (oprind momentul de fierbere)
- acum se poate inlatura pielita de pe rosii foarte usor;
- cu ajutorul unei lingurite se inlatura miezul si semintele din rosii, se aseaza intr-o stercuratoare si se presara sare;
- se pune sare peste pulpa de rosie pentru a elimina sucul din ele;
- rosiile, impreuna cu pulpa de la rosii si zeama lasata se mixeaza cu ajutorul blenderului;
- ceapa se caleste in putin ulei ( sau unt), dupa care se adauga si usturoiul;
- nu lasati usturoiul sa se caleasca prea tare, se poate arde;
- se adauga pasta de rosii impreuna cu rosiile mixate si busuioc si se lasa sa fiarba 10 minute;
- intr-o tava de pizza, se intinde aluatul (intindeti-l cu grija sa nu se rupa), se adauga sosul pregatit anterior;
- ca si topping, se adauga salamul, pastrama de vita, cascavalul dat pe razatoarea mare, rosiile taiate rondele, ardeiul si carnaciorii picanti;
- se mai poate presara pe deasupra si oregano;
- se da la cuptor timp de 15 minute;

POFTA MARE !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu