"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare" George Bernard Shaw

duminică, 26 iunie 2011

Tarta cu spanac

Ingrediente:
- 300 gr. faina;
- 150gr. unt
- 4 linguri de apa rece
- un praf de sare
- 200 gr. ciuperci
- 150 gr. spanac
- 100 ml. lapte
- 150 gr. smantana
- 100 gr. cascaval
- 6 oua
- cimbru, sare, piper

Mod de preparare:
Pentru aluat:
- untul se taie cubulete si se amesteca cu faina si putina sare;
- se adauga un ou batut bine impreuna cu cele 4 linguri de apa rece;
- amesteca toate ingredientele pana devine o compozitie omogena;
- se lasa la rece timp de 30 de minute;
- in timp ce cuptorul de incinge, ungeti o forma de tarta cu putin unt;
- aluatul se intinde in forma, iar in mijlocul tartei se taie o forma rotunda dintr-o foaie de copt, in care se aseaza cateva boabbe de fasole (acestea impiedica aluatul sa creasca);
- se da la cuptor timp de 10 minute, dupa care se indeparteaza folia cu boabele de fasole;
Pentru compozitie:
- ca si operatii pregatitoare, se spala ciupercile foarte bine, cine doreste poate sa inlature pielita acestora, si se taie bucati mai mici;
- spanacul se spala si se rupe in fasii mici cu mana;
- intr-o tigaie mai mare, se incinge putin ulei de masline;
- se adauga ciupercile si se calesc timp de 2 minute;
- peste ciuperci se adauga spanacul, si mai lasam sa se pregateasca totul inca 5 minute;
- cand sunt gata se iau deoparte;
- intr-un bol amestecam laptele cu ouale si smantana, pana devine o compozitie omogena, dupa care se asezoneaza cu sare si piper;
- luam forma de tarta, in care avem aluatul facut pe jumatate;
- incepem sa ansamblam tarta, iar primul pas este un strat de cascaval dat pe razatoare;
- continuam cu amestecul de spanac cu ciuperci, dupa care adaugam si sosul format din lapte cu smantana si oua ;
- deasupra se presara cimbru uscat sau patrunjel verde tocat marunt;
- se da totul la cuptor incins pentru 40-45 de minute.

POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu