"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare" George Bernard Shaw

duminică, 19 iunie 2011

Rulada de pui

Ingrediente:
- un piept de pui
- 6 ciuperci champinion
- o ceapa mare
- 2 linguri smantana
- 400 gr. cascaval
- 4 oua
- pesmet
- sare, piper

Mod de preparare:
- pieptul de pui se spala, se curata si se da prin masina de tocat;
- se curata ceapa, se spala, se taie marunt si se caleste in putin ulei, pana devine sticloasa;
- ciupercile se curata, se spala si se taie feliute si se calesc si ele impreuna cu ceapa 5 minute;
- se adauga smantana si se asezoneaza cu sare si piper;
- amestecul se adauga peste carnea de pui tocata si se amesteca impreuna cu o lingura de pesmet;
- daca e cazul, se mai poate asezona cu sare si piper;
- cascavalul se da pe razatoare si se amesteca cu cele 4 oua;
- intr-o tava se aseaza o foaie de copt, in care se toarna compozitia de oua cu cascaval;
- se da la cuptor 10-15 minute;
- cat timp e calda, foaia de ou cu cascaval se rastoarna pe un tocator mai mare sau direct pe masa;
- pe o parte a foii, se pune umplutura si se ruleaza pana se obtine o forma rotunda si inchisa pe partile laterale;
- rulada se inveleste bine si strans intr-o folie de staniol, aveti grija sa nu se rupa, si se da la cuptor aproximativ 30 de minute;
 - se scoate din cuptor, se desface folia de aluminiu si se lasa sa se raceasca complet;

Se poate servi fie ca aperitiv, fie ca preparat din carne, fie in sandwich-uri, e foarte gustos si foarte aromat.

POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu