Ingrediente:
- 300gr. biscuiti cu lapte
- un pachet de unt
- 2-3 linguri de lapte
- 50 gr. zahar
Pentru crema:
- 500gr. Mascarpone
- 250 ml crema de patiserie
- 200 gr. branza dulce
- 2 oua
- 6 linguri zahar
Mod de preparare:
Pentru aluat:
- biscuiti se sfarma cat mai marunt ( se poate folosi si blenderul)
- se toarna peste biscuiti laptele,
- pe baie de abur, se topeste untul impreuna cu zaharul,
- dupa ce untul si zaharul s-a topit, compozitia se toarna peste biscuitii sfarmati, si se framanta un aluat omogen,
- pentru a sustine mai bine crema, se poate ridica pe peretii vasului aluatul de biscuiti cam de un deget,
- se da la rece sa se raceasca.
Pentru crema:
- se separa ouale,
- galbenusurile se amesteca cu 3 linguri de zahar, pana devine o compozitie albicioasa,
- se adauga crema de mascarpone peste albusuri, se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena si se da la rece,
- albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga celelalte 3 linguri de zahar si se mixeaza pana acesta se topeste,
- albusurile batuta spuma se adauga peste crema de mascarpone, amestecand usor,
- se da la rece circa 30 de minute,
- mixam crema de patiserie pana se intareste,
- se amesteca usor crema de patiseria cu crema de mascarpone, oua si zahar, la care adaugam branza dulce,
- pentru doritori, se mai poate adauga 2-3 linguri de afine prin crema( asa cum am procedat eu)
Urmatorul pas e montarea prajiturii:
- am folosit o forma de tort cu partea inferioara detasabila,
- am invelit partea inferioara cu folie alimentara pentru a sustine mult mai usor grasimea care s-ar fi putut scurge din untul topit,
- aluatul de biscuiti il turnam in forma si il intinde uniform pe toata suprafata,
- totul se da la rece timp de 5 ore (se poate lasa de seara pana dimineata)
- dupa ce s-a racit, se scoate forma de pe prajitura.
Tot ce mai ramane sa va spun e .....
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu