"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare" George Bernard Shaw

joi, 16 iunie 2011

Stroganoff de pui cu garnitura de orez brun

Ingrediente pentru 4 persoane:
- un piept de pui
- 250 ml smantana
- o lingurita de mustar de Dijon (puteti pune si mai mult dupa preferinte)
- o ceapa mica alba (sau in sezon, se poate folosi o ceapa verde)
- 300 gr ciuperci proaspete (nu sunt obligatorii)
- o lingura de faina (se adauga doar daca puneti putin mustar)
- sare, piper alb
- 150 ml vin alb sec 

Mod de prepaprare:
- se spala foarte bine pieptul de pui, dupa care se lasa sa se scurga;
- se taie fasii mici;
- se caleste in putin ulei pana carnea devine alba, se presare sare si piper;
- in timp ce carnea se caleste, se face sosul, intr-un bol se toarna smantana si mustarul Dijon, dupa care se amesteca bine;
- se toarna treptat si vinul alb, amestecand pana se omogenizeaza bine toata compozitia;
- carnea se scoate din tava, se pune intr-un bol si se acopera cu o folie de aluminiu, pentru a ramane calda;
- intr-o tigaie se topeste putin unt inpreuna cu doua linguri de ulei (NU folositi margarina, contine apa);
- ceapa se taie marunt si se caleste in untul incins, adaugand putina sare, pana devine sticloasa;
- ciupercile se curata, se spala, si se taie felii sau cubulete, dupa preferinta fiecaruia;
- ciupercile, se adauga peste ceapa si se calesc impreuna, pana ce incep sa se inmoaie si se elimina sucul;
- se adauga bucatile de carne si se lasa sa fiarba la foc mic circa 2 minute;
- iar acum este momentul ca sa turnam sosul de smantana cu mustar si vin (pastrand putin sos pentru al dilua cu faina);
- smantana ramasa se amesteca cu faina, si se adauga in tigaie;
- sosul se lasa sa fiarba la foc mic pana incepe sa se ingroase;
- orezul brun, l-am fiert impreuna cu putina sare si o lingura de ulei, respectand timpul de fierbere de pe ambalaj;

Se serveste cald, impreuna de un vin alb sau sampanie.
Sosul se mai poate folosi si la garnitura de cartofi prajiti sau paste.

POFTA MARE !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu